Upsell и Cross-Sell за повеќе продажби

Користете ја нашата апликација Upsell и Cross-Sell и искористете ја можноста да го оптимизирате вашиот профит без да трошите дополнителни пари за рекламирање.

Зошто да користите Upsell?

Upsell може да го поскапи главното купување на вашиот клиент со препродажба - нудење замена со повисока класа од ист тип на производ, по малку повисока цена за клиентот или со нудење друг производ со попуст.

Icon
Upsell со сличен производ

Погоден е за производи кои имаат долгорочна инвестиција, како што е опремата. Можете да му понудите на купувачот поскап производ со поголема функционалност, истакнувајќи ги неговите предности и давајќи атрактивна цена.

Icon
Upsell преку попуст

Погоден е за производи кои секојдневно се користат - како облека, обувки, козметика. Можете да понудите поскап, поголем производ наместо главниот, на редовен или нов клиент, со специфичен попуст или со бесплатна достава.

Icon
Upsell со дополнителна услуга

Погоден е за замена на главниот производ со производи како што се хардвер и софтвер на кои им се потребни дополнителни услуги, како што се одржување, обука за работа, поправка и други, во зависност од производот.

Префрлете ја вашата онлајн продавница кај нас

Искористете ги предностите на многу функционалности, автоматизации и апликации кои ќе му помогнат на вашиот бизнис да премине на следното ниво на развој.

Оптимизирајте ја продажбата со Cross-Sell

Со помош на вкрстена продажба можете да им понудите на вашите клиенти нуспроизводи кои го надополнуваат главниот производ. Ова ќе ви ја зголеми продажбата, а клиентот ќе биде среќен што сте го „потсетиле“ на важен и неопходен производ.

Icon
Дополнителен Cross-Sell

Со оваа верзија на Cross-Sell можете да му понудите на клиентот поврзан производ кој ја надополнува вредноста на неговиот избран производ. На пример, ако нарача очила, можете да му понудите да купи футрола за нив.

Icon
Сезонски Cross-Sell

Во зависност од периодот од годината, можете да му понудите на вашиот клиент дополнителен производ или услуга. На пример, ако се ближи Божиќ и клиентот нарача играчка, можете да понудите пакет или кутија за подарок.

Icon
Промотивен Cross-Sell

Оваа верзија на Cross-Sell го привлекува вниманието на вашите клиенти кон производите од вашата онлајн продавница кои се на продажба, но сепак се поврзани со производот што клиентот избрал да го купи.

Продавајте сè

Нудете физички или дигитални производи и услуги, како и платени содржини како што се видео упатства, курсеви и друго, на големо и мало, користете каталози на производи на дистрибутер.

Icon

Физички производи

Icon

Дигитални производи

Icon

Онлајн услуги

Image

Продавај секаде

Допрете повеќе клиенти со автоматски врски до продавницата на Facebook и Instagram, разни пазари и страници за споредба и меѓународни пазари.

Ние сме до вас

Можете сами да управувате со сè, но секогаш можете да сметате на нас.

Icon
Центар за помош

Најдете одговори на најчесто поставуваните прашања од трговците за работа со CloudCart.

Icon
Комерцијална заедница

Бидете дел од нашата активна заедница за споделување искуства и иновации во индустријата.

Icon
Стручни услуги

Во нашиот Екосистем на експерти можете да ги најдете сите услуги за вашиот бизнис.

Icon
Блог и водичи

Научете како да го развивате вашиот е-бизнис со вредни совети и е-книги.

Многу функционалност

Искористете ги придобивките од ERP и синхронизацијата на складиштето, практични методи за испорака, моќни маркетинг алатки, влијателни теми за дизајн и многу повеќе.

Image
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon

Над 4000+ апликации

Инсталирајте со еден клик многу апликации и интеграции кои ја подобруваат вашата услуга и ја олеснуваат вашата секојдневна работа.

Сè што му треба на вашиот бизнис на едно место

Со CloudCart ќе постигнете повеќе!