Зошто да изберете CloudCart?

CloudCart е SaaS платформа - софтвер како услуга и има многу предности како што се безбедност, приспособливост, навременост и поддршка во однос на софтверот Open Source код - софтвер со отворен код.

Софтвер или платформа

За целосно разбирање на разликите помеѓу двата типа на софтвер, еве едноставно објаснување за тоа што е секој од нив.

 • Open Source
  Софтверот со отворен код значи дека можете да го земете изворниот код на софтверот и да го инсталирате на друго место како сервер.
 • CloudCart
  CloudCart е платформа која вклучува инфраструктура како што се хардвер, сервер, друг софтвер и квалификувани професионалци кои се грижат за безбедноста и приспособливоста на веб-локациите.
Хостинг и сообраќај

Со софтвер со отворен код, добивате заеднички хостинг со кој не можете да се справите со голем сообраќај, додека со CloudCart користите облак хостинг кој е побезбеден и може да го преземе товарот.

 • Open Source
  Софтвер со отворен код е инсталиран на сервер, кој најчесто е хостиран од евтини хостинг компании. Сепак, ова е заеднички хостинг и имате многу малку од него. Ова ја прави вашата продавница бавна.
 • CloudCart
  Со CloudCart ви обезбедуваме облак хостинг. Се заснова на флексибилна инфраструктура од неколку сервери кои ги здружуваат нивните ресурси и преземаат поголем обем на работа.
Безбедна услуга

Во случај на проблеми во сообраќајот, ќе треба да најдете технички специјалист кој ќе ви обезбеди ресурс за соодветна сума. Нема да има таква потреба со CloudCart.

 • Open Source
  Треба да најдете добар хонорарец или компанија за да се грижи за вашата инфраструктура и приспособливост и да платите дополнително за тоа.
 • CloudCart
  Се грижиме за многу мали, но важни работи, како што се обработка на фотографии и нарачки, конвертирање на дојдовниот сообраќај во податоци што се синхронизирани со продавницата и друго.
Конфигурација и цена

Кога инсталирате и конфигурирате софтвер со отворен код, треба да имате знаење и вештини за да го направите тоа или да ангажирате некој што е скап. Со CloudCart, не размислувате за ништо од ова.

 • Open Source
  Кога користите ваков тип на софтвер, треба да можете да го инсталирате во вашата избрана средина и да знаете како да конфигурирате е-пошта, база на податоци, додатоци итн. или да платите висока цена за тоа.
 • CloudCart
  Со CloudCart, не треба да се грижите за инсталацијата и конфигурацијата. Имате готов софтвер со вклучени многу функционалности и поддршка. Сето ова за пониска цена.
Експертиза и доверливост

Тешко е да се верува на компанија или на хонорарец, бидејќи не секој има знаење и вештини за правилно да ја конфигурира вашата продавница. CloudCart е платформа на која и веруваат илјадници продавници.

 • Open Source
  Кога ангажирате хонорарен работник или компанија, треба да бидете сигурни во нивното искуство и доверливост. Важно е софтверот да е правилно инсталиран и да ги има сите потребни лиценци.
 • CloudCart
  Со CloudCart, не се мачите да барате добри професионалци бидејќи веќе работите со нив. Од нас ќе добиете безбедност, експертиза и долгогодишно искуство во онлајн трговија.
Техничка поддршка

Вашата онлајн продавница секогаш ќе има потреба од техничка поддршка. Со софтвер со отворен код, треба да ангажирате некого за оваа задача. Кога користите CloudCart, тоа не е ваша грижа.

 • Open Source
  Ако немате знаење да одржувате сопствени сервери или софтвер и да поправате грешки, мора да се потпрете 24/7 на хонорарец или платена компанија.
 • CloudCart
  Со CloudCart имате цел тим посветен на поддршката и на вашата онлајн продавница и на целата платформа. Можете да сметате на нас и да размислувате само за вашиот бизнис.
Софтверски поставки

Софтверот со отворен код бара од вас да ангажирате компанија или специјалист за да го поставите, а со CloudCart не треба да барате специјалисти. Веќе ги имате.

 • Open Source
  Ако изберете софтвер со отворен код, можете лесно да ангажирате компанија за да го поставите ако одлучите да го замените со друг или хонорарец.
 • CloudCart
  Со CloudCart само треба да не контактирате и ние ќе ви помогнеме. Имаме големи инвеститори зад нас и имаме професионални програмери и поддршка.
Помалку стрес

Ако престанете да работите со техничкиот изведувач кој ги направил измените на софтверот со отворен код, може да ги изгубите техничките информации за направените промени. Ова не е случај со CloudCart.

 • Open Source
  Ако се префрлите на друг професионалец за одржување, можеби нема да можете да му дадете информации за сите модификации и промени на софтверот направени од старата компанија.
 • CloudCart
  Со нас не мора да поминувате низ стресот од барање нови специјалисти и собирање технички информации. Ние постојано се развиваме и ги подобруваме нашите услуги.
Лесни модификации

Со отворен код можете лесно да пристапите до датотеките и да направите какви било промени ако знаете како. Со CloudCart ги имате истите можности.

 • Open Source
  Со отворен код, можете лесно да менувате тема или софтвер како што сакате. Но, ако не знаете што правите, вашиот софтвер нема да работи непречено и безбедно.
 • CloudCart
  Со CloudCart имате можност да ја менувате и менувате вашата продавница на различни начини. Преку CSS или JavaScript код за видливиот дел или преку Backend API.
Надградба на софтвер

Ажурирањата на софтверот гарантираат дека вашиот онлајн бизнис е безбеден, конкурентен на пазарот и способен да расте.

 • Open Source
  Со отворен код, нема ажурирања по инсталирањето на софтверот и тој останува ист додека не одлучите да инвестирате во промена. Значи, вашата продавница е несигурна, неконкурентна и не се развива.
 • CloudCart
  Во CloudCart ажурирањата се секојдневни и имаме тим кој го следи статусот на софтверот. Постојано инвестираме во подобрувања и техничка поддршка.

Продавајте сè

Нудете физички или дигитални производи и услуги, како и платени содржини како што се видео упатства, курсеви и друго, на големо и мало, користете каталози на производи на дистрибутер.

Icon

Физички производи

Icon

Дигитални производи

Icon

Онлајн услуги

Image
Image
Image

Продавај секаде

Допрете повеќе клиенти со автоматски врски до продавницата на Facebook и Instagram, разни пазари и страници за споредба и меѓународни пазари.

Лесно продавајте со CloudCart

Искористете ги предностите на широк спектар на готови интеграции, функционалности, автоматизации и стручни услуги за вашиот бизнис.

Ние ќе бидеме покрај вас

Можете сами да управувате со сè, но секогаш можете да сметате на нашата стручна помош и ресурсите што ги обезбедуваме.

Icon
Центар за помош

Најдете одговори на најчесто поставуваните прашања од трговците за работа со CloudCart.

Icon
Комерцијална заедница

Бидете дел од нашата активна заедница за споделување искуства и иновации во индустријата.

Icon
Стручни услуги

Во нашиот Екосистем на експерти можете да ги најдете сите услуги за вашиот бизнис.

Icon
Блог и водичи

Научете како да го развивате вашиот е-бизнис со вредни совети и е-книги.

Стотици услуги и функционалности за вашиот бизнис на едно место

Префрлете го вашиот онлајн бизнис на CloudCart, искористете ги сите поволности што ви ги дава платформата и почнете да продавате сè и секаде.