Алатки за оптимизација за вашата онлајн продавница

Генерирајте повеќе органски сообраќај и обезбедете совршено корисничко искуство со помош на алатките за SEO вградени во вашата онлајн продавница.

Префрлете ја вашата онлајн продавница кај нас

Побарајте консултација и ние ќе ја анализираме вашата моментална е-продавница и ќе ви помогнеме да ја пренесете автоматски на CloudCart.

Без непотребно индексирање

Алгоритмите CloudCart создаваат канонски ознаки за да покажат која е главната страница. Ова обезбедува правилно индексирање само на важните страници на онлајн продавницата.

Оптимизација за поголема продажба

SEO оптимизацијата на онлајн продавницата ќе ви овозможи одлично позиционирање во пребарувачите во Македонија или во странство, без да се загрози нејзината функционалност и убавина.

Icon
Кратки и семантички врски

Кратките врски ви помагаат да ги поедноставите вашите URL-адреси и да заштедите простор во лентата за адреси на вашиот прелистувач за да можете подобро да го видите името на веб-локацијата што ја барате.

Icon
Микроформати Schema.org

Со цел да се оптимизира продавницата создадена од CloudCart, таа ги има сите потребни атрибути на Schema.org: бизнис, производ, цена, наслов, опис, фотографии и многу повеќе.

Icon
Оптимизирани слики

Натпреварувајте се во пребарувањето фотографии на Google со нашата автоматска оптимизација на сликите на вашите производи.

Icon
Филтри за деиндексирање

Со оваа алатка можете да одредите кои страници сакате да бидат индексирани од пребарувачите и да го подобрите вашето рангирање во нив.

Icon
Оптимизирана брзина на испорака

Искористете ги предностите на однапред оптимизираниот Javasript и CSS код што ги имаат сите продавници на CloudCart.

Icon
CDN (Content Delivery Network)

Сајтовите CloudCart се дел од мултинационалната CDN мрежа - инфраструктура базирана на Google Cloud за доставување статична содржина.

Автоматски Sitemap.xml и Robots.txt

Со нивна помош „кажувате“ на Google и на другите пребарувачи како е организирана содржината во вашата онлајн продавница. Ова им овозможува на пребарувачите да го користат поинтелигентно и полесно.

Мета наслов и опис

Слободно управувајте со мета наслови и описи на сите страници на вашата онлајн продавница - производи, категории, брендови, статични страници и насловна страница.

Управувајте со 301 пренасочувања

Зачувајте ги сите индексирани врски од старата продавница до новата. Користете 301 врски кои правилно ќе ги насочат вашите корисници и пребарувачи на новите страници.

Управување со содржина

Дозволете им на вашите клиенти лесно да ги следат вестите во вашата продавница преку вашиот прелистувач и да споделуваат информации со вашите партнери преку RSS feed. Ја прикажува вашата содржина на софтвер за индексирање со рендерирана HTML структура, обезбедувајќи побрзо индексирање на многу повеќе страници.

Стотици услуги и функционалности за вашиот бизнис на едно место

Префрлете го вашиот онлајн бизнис на CloudCart, искористете ги сите поволности што ви ги дава платформата и почнете да продавате сè и секаде.

Нашата онлајн продавница користи таканаречени колачиња Дознајте повеќе за нашата политика за приватност и нашата Политика за колачиња