Декларация за съгласие с Политиката за поверителност
НА КЛАУДКАРТ ООД

Защитата на личните данни и опазването на личната и финансовата информация на нашите клиенти е наш най-голям приоритет. Затова обработваме Вашата информация изключително въз основа на приложимото законодателство, конкретно Общия регламент 2016/670 (по-известен като GDPR), Закона за защита на лични данни (ЗЗЛД) и Закона за електронната търговия (ЗЕТ). Моля, разгледайте тази декларация, в която Ви информираме за най-важните аспекти от обработването на Вашите данни от страна на „КлаудКарт“ ООД (последващо КлаудКарт, Ние или Дружеството). С настоящата декларация Вие давате съгласието си на КлаудКарт да събираме, обработваме, съхраняваме, използване, унищожаване и защитаваме личната Ви информация , както е обяснено по-долу:

Събиране на лична информация

КлаудКарт управлява техническата платформа, в която участват редица реномирани електронни магазини (пълният списък можете да достъпите тук) и обработва необходимата информация, която се изисква за осъществяването на услуги по реклама и маркетинг от името и за сметка на своите клиенти. Грижим се за защитата на Вашите лични данни, както и за предоставянето на услугите, които желаете. За целта получаваме информация от Вас и от Вашите доставчици, от които сте поръчали / придобили или желаете да поръчате / придобиете стоки и/или услуги. Вашите доставчици, с които Вие имате преддоговорни или договорни взаимоотношения, и на които вече сте предоставили за обработка своите лични данни, активно ни помагат да профилираме Вашите изисквания и предпочитания и да Ви предоставяме по-добро клиентско изживяване, както и по-качествени и защитени услуги.

Информацията, която КлаудКарт събира, може да включва:

  1. Информация за вашите имена, адрес, ЕГН,възраст , пол , имейл адрес, данни от лична карта , телефон, номер на договор , клиентски акаунт , информация за поискан от Вас кредит или лизинг за закупуване на стока или поръчка на услуга. Тази информация ни е предоставено или директно от Вас, или от клиент(и) на КлаудКарт, на който/които вече доброволно сте предоставили личните си данни. Информираме Ви, че веднъж предоставени от Вас на съответния доставчик, достъп до данните Ви имаме и ние. Основанието за това е, че поддържаме платформата, която ползват Вашите доставчици - наши клиенти, съответно сме обвързани с тях посредством договор за обработка на данни. Извън изпълнение на задълженията си по този договор използваме данните Ви единствено, за целите на комуникацията, рекламата или маркетинга с Вас или към Вас, както и за да Ви предоставим възможност по-лесно и удобно да пазарувате или поръчвате от нашите клиенти и Ваши доставчици.
  2. Информация за сделките: Информация относно Вашите осъществени или незавършени поръчки от клиент(и) на КлаудКарт. Тези поръчки вече са Ви известни, защото сте посетили електронните магазини на съответните клиенти и сте получили уведомления за статута на поръчката от съответния Ваш доставчик. Чрез нашата система ние се грижим за Вашето по-голямо удобство с оглед Вашата информираност при последващи посещения, поръчки или покупки от някой от нашите клиенти и Ваши доставчици.
  3. Информация, събрана чрез „бисквитки“

Когато посещавате сайтове в интернет, те могат да съхраняват или извличат информация от Вашия браузър чрез така наречените „бисквитки“. Това са малки текстови файлове, които са безобидни. Съхранената или извлечена информация може да се отнася за Вас, Вашите предпочитания или Вашето устройство и да се използва от нашия сайт, за да работи според Вашите очаквания. Тази информацията обикновено не Ви идентифицира директно, но може да Ви е полезна с оглед Вашето по-персонализирано изживяване на съответния сайт. Вие имате пълен контрол над избора си кои „бисквитки“ допускате и кои не.

Моля да имате предвид, че платформата на КлаудКарт и предоставяната от нас услуга също е изградена около използването на „бисквитки“. Кликнете върху заглавията на различните категории, за да научите повече и да промените настройките по подразбиране. Моля също да имате предвид, че някои от „бисквитките“ са „строго необходими“. Това означава, че със зареждането на сайта ни във Вашия браузър Вие вече сте ги приели,  защото те са нужни за функционалността на платформата ни и не могат да бъдат изключени в нашата система. Но не се притеснявайте – те не съдържат лична или друга чувствителна информация, в което Ви предлагаме да се уверите сами:

„Строго необходимите бисквитки“, които използваме, са

а) CSRF Token – задължава браузъра Ви да обработва „бисквитки“;

б) PHPSESSID – задържа Ви „логнат“ на сайта, след като веднъж сте въвели данните си за достъп;

в) CloudCart Session – служи за проследяване на Вашите интернет сесии.

Доколкото зареждането на наши „бисквитки“ във Вашето устройство не е обхванато от Вашето изрично съгласие, искаме да знаете, че вършим това на основание чл. 4а от Закона за електронната търговия (ЗЕТ) и член 6, ал. 1, буква (е) от GDPR.

Ако не сте съгласни с това, можете по всяко време да откажете съхраняването им, като ги заличите в браузъра си. Но имайте предвид, че по този начин ще ограничите функционалността на нашата платформа, а с нея и удобството си при посещаване на електронните магазини, свързани с платформата.

Останалите „бисквитки“, които използваме са

г) Google Analytics, Landing page, source, Analytics Client ID – това са „бисквитки“ за ефективност (performance cookies), които служат за събирането и анализирането на статистически данни за използването на сайта и платформата ни – с тях броим посещенията Ви, както и откъде идвате при нас или в каква посока ни напускате. По този начин придобиваме ценна информация как да подобрим ефективността на нашия сайт. Освен това знаем кои от предоставяните ни услуги са най-популярни. Всички тези „бисквитки“ са агрегирани и следователно анонимни;

д) Intercom  - това е „бисквитка“ за функционалност (functional cookie), която ни позволява да предоставяме подобрена функционалност и персонализация, например чрез видеосъдържание и чатове на живо. Те могат да бъдат зададени от нас или от трети страни, чиито услуги сме добавили към нашата платформа.

е) Mautic – това е „бисквитка“ за насочване (targeting cookie), която се задава от от нашите рекламни партньори. Използва се за създаване на профил на Вашите интереси, така че да виждате само релевантни за Вас търговски информации на други сайтове. Работи, като идентифицира не Вас лично, а Вашия браузър или Вашето устройство.

Използване на опцията за отказ („Opt-out“)

Ако по някаква причина желаете да откажете услугите, които предоставяме чрез гореизброените „бисквитки“, трябва да посетите секция „Упражни правата си“ на нашия сайят и да следвате посочените там стъпки.

Защита на личната информация

Всяка лична информация, която ни предоставяте Вие или Вашите доставчици, ще бъде третирана като поверителна и няма да бъде разкривана на трети страни. Тя се съхранява на защитените ни сървъри в Европейския съюз, които ползваме в рамките на услугата Google Cloud, която е напълно съобразена с изискванията на Общия регламент 2016/679 (GDPR) и за чието ползване имаме договор за обработване на данни с Google. Информираме Ви, че достъп до защитените ни сървъри и съответно да Вашите данни имат само определени и оторизирани за целта наши служители. Информираме Ви също, че криптираме цялата лична информация, както ни е предадена от Вас или и от Вашите доставчици.

Личната информация, която ни предоставяте вследствие регистрацията си на нашия сайт е защитена по същия начин. Вие можете да получите достъп до Вашата информация за регистрация чрез избрана от вас парола. Тази парола е криптирана, известна е само на Вас и няма да бъде разкривана на никой друг.

Ние Ви гарантираме, че поддържаната за Вас информация е актуална, точна и пълна, доколкото такава ни е подадена от Вас или Вашите доставчици на стоки и услуги. В този смисъл Ви приканваме незабавно да се свържете с нас и тях, ако някои от личните ви данни своевременно са се променили.

Вашите права

Имате право на достъп до Вашите данни, които обработваме, както и право на коригиране, изтриване (право „да бъдете забравени“), ограничаване на обработката, преносимост на данни, оттегляне на съгласието и възражение. 

Ако смятате, че нашето обработване на Вашите данни нарушава разпоредбите за защита на лични данни или ако смятате, че правата Ви според тези разпоредби са били нарушени по някакъв начин, можете да се обърнете към компетентния административен орган. В България това е Комисията за защита на лични данни

Свържете се с нас по един от следните начини:

[КлаудКарт ООД, със седалище и адрес на управление град София, ж.к. Манастирски ливади, бул. "Тодор Каблешков" No 55А, ЕИК 202891918, данни за контакт: телефон: 0700 900 55, имейл: gdpr@cloudcart.com, име на конкретно лице: Николай Илиев]

Ограничение на отговорността

Моля да имате предвид, че не носим отговорност за политиките за поверителност или съдържанието на сайтовете на нашите клиенти или партньори, към които препращат поставени от тях на платформата линкове. Също така не отговаряме за използването или защитата на информацията, предоставена от клиент или партньор, съответно събрана и обработвана от тях. Всеки път когато Вие изберете да последвате препратка към партньорски уебсайт, неговият оператор може да Ви покани да предоставите данни за регистрация или друга Ваша информация. Моля, имайте предвид, че всяка такава информация се събира от съответната трета страна и следва нейната политика за поверителност.

Актуализации на декларацията за поверителност

Можем да променяме или актуализираме части от тази Декларация за политика за поверителност, за да отразяваме промените в нашите практики и/ или приложимото законодателство. След като сте се запознали с нея и доброволно сте дали информираното си съгласие, моля от време на време да я преглеждате, за да сте запознати с всички нейни промени или актуализации. Ще Ви уведомим своевременно, в случай че изменим съществено Декларацията за политика за поверителност, включително начина, по който ние събираме, обработваме, използваме, защитаваме и унищожаваме Вашата лична информация. Ревизираната Декларация за политиката за поверителност ще бъде своевременно достъпна за Вас, както на официалния ни уебсайт, така и ще Ви бъде изпратена по един от посочените от Вас начини. Когато с натискане на бутона „Съгласен съм“ потвърдите, че приемате ревизираната Декларация за политика за поверителност, давате своето свободно изразено, информирано, недвусмислено и изрично съгласие.

Съгласие

Прочетох, разбрах и приемам условията на тази Декларация за политика за поверителност на „КлаудКарт“ ООД и потвърждавам волята си да бъда обвързан(а) от условията на Декларацията за политика за поверителност, като давам своето свободно изразено, информирано, недвусмислено и изрично съгласие, предоставените от мен и от доставчиците на услуги, с които имам преддоговорни или договорни отношения, лични данни, да бъдат събирани, обработвани, съхранявани, унищожавани и защитени от „КлаудКарт“ ООД.

Давам своето свободно изразено, информирано, недвусмислено и изрично съгласие, предоставените от мен и от доставчиците на услуги, с които имам преддоговорни или договорни отношения, лични данни, да бъдат събирани, обработвани, съхранявани, унищожавани и защитени от „КлаудКарт“ ООД в съответствие с Декларацията за политика за поверителност на „КлаудКарт“ ООД, която прочетох, разбрах и чиито условия приемам.

Test panel
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки