Бесплатна е-книга

Маркетинг календар за 2022 година

Водич за ефективни маркетинг кампањи
за вашата онлајн продавница

Во оваа е-книга ќе научите како да:  • планирате маркетинг кампањи за празниците;
  • ги промовирате вашите производи и услуги ефикасно
  • ја зголемите атрактивноста на вашите понуди;
  • ги користите вистинските маркетинг алатки;
  • привлечете нови клиенти во вашата онлајн продавница;
  • се рекламирате и користите социјални мрежи;
  • и уште многу корисни идеи и совети!

Зошто треба да спроведувам посебни маркетинг активности во мојата продавница за време на празници?

Icon
Привлекување внимание

Продажбата во вашата онлајн продавница директно зависи од вашите активности за дигитална промоција. Грижете се за дизајнот и распоредот, креирајте и презентирајте примамливи понуди за производи. Клучната точка е да се привлече вистинската целна публика за да се претвори во редовни купувачи. Долгорочниот ангажман на клиентите подразбира дека имате широк спектар на маркетинг активности и атрактивни понуди, според нивните интереси во вашиот бизнис.

Icon
Стимулации за купување

За секој продавач не е тајна дека празниците нудат безброј можности за зголемување на продажбата и стекнување нови клиенти, но исто така треба да останете пред конкуренцијата. Планирајте ги вашите рекламни активности, според традицијата, за секој голем празник во годината. Поставете деловни цели и клучни показатели за мерење како резултат на секоја кампања. Искористете го празничното расположение, купувањето подароци, патувањето и посебните моменти за да организирате многу различни промотивни понуди.

Icon
Алатки и трикови

CloudCart секогаш се стреми да ги подобри услугите што ги нуди платформата и да ве поддржи со упатства и актуелни практични идеи за развој на вашиот онлајн бизнис. Во е-книгата Маркетинг Календар 2022 година, ќе најдете идеи за маркетинг техники и функционалности во вашата онлајн продавница за да направите интересни и неодоливи понуди за потрошувачите. Следете ги нашите совети за да ги планирате вашите кампањи побрзо и поефикасно и да го зголемите вашиот профит повеќекратно.

Најчесто поставувани прашања

Што е CloudCart?

Отворете ја SaaS платформата за онлајн тргување со повеќе алатки за маркетинг и готови интеграции за поголема продажба.

Дали книгата е навистина бесплатна?

Секако!
Размислете за CloudCart® како ваш личен експерт за е-трговија. Со задоволство ќе ве контактираме следниот пат кога ќе ви требаат услуги за е-трговија. Сигурни сме дека ќе можеме да помогнеме :)

Зошто треба да ги пополнам информациите што ги сакате?

Вашите (и на нашите клиенти) лични информации се безбедни кај нас.
Ве молиме за вашите информации во замена за бесплатните вредни ресурси што ги произведуваме за вас и за сите други како вас за да можеме (а) да го подобриме вашето корисничко искуство со прилагодување на CloudCart® според вашите потреби; (б) да ви испратиме вредни информации за кои мислиме дека би биле од особен интерес за вас преку е-пошта и други канали; (в) да ви испратиме маркетиншки комуникации за кои мислиме дека би биле од вредност за вас. Можете да прочитате повеќе за нашата политика за приватност овде.

Вашиот успех е наш успех!

Земете ја вашата копија од книгата „Маркетинг календар 2022“ и спроведете оригинални и профитабилни маркетинг кампањи. Оваа е-книга е дел од нашата серија на водичи и избрани совети кои имаат за цел да ја направат е-трговијата прифатлив и профитабилен извор на приход за секој трговец и претприемач како вас.